Specifika potravinářské výroby řeší systém QI s přesností na každou surovinu.
Systém QI se v potravinářství zaměřuje na:
Kvalitu produktů Dodržování receptur, přehled o všech surovinách a jejich toku napříč výrobou až po expedici poskytuje zákazníkům potřebné informace o dodržování kvality produktů.
Dohledatelnost Díky těmto přehledům je snadná zpětná dohledatelnost výrobků dle přidělených šarží, a to s rozpadem až na vstupní suroviny. Zpětně tak lze zjistit, zda všechny suroviny odpovídají celkové expiraci výrobku.
Spolehlivost výroby a cenotvorbu Aktuální data z výroby týkající se stavu zásob, rozpracovanosti a expedovaného množství poskytují také přesné podklady pro nákupní oddělení. Komplexní přístup k informacím od odběratelů i dodavatelů a o cenotvorbě dopomáhá k efektivní výrobě. Určitě ocení také vytváření ceníků pro různé trhy a segmenty odběratelů.
Napojení na vážní systémy Samozřejmostí je napojení a sběr informací z vážních systémů.